2012. május 19., szombat

Linzer teljes kiőrlésű lisztből

A Tk Margarétám
(linzer süti teljes kiőrlésű liszttel)





Hozzávalók:

32 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg fehér finomliszt
15 dkg porcukor
28 dkg Ráma
1 cs. van. cukor
késhegynyi szódabikarbóna
1 citrom héja, leve

A hozzávalókat összegyúrtam, 2 részre osztottam. Az elsőt kisodortam kb. 3 mm vastagra. Egy kör és egy virág kiszúróval kiszaggattam, majd a maradék tésztát összegyúrtam és a hűtőbe raktam.
A 2. tésztával is így jártam el, és utána következett az első maradéka. Eléggé lisztezni kellett volna, hogy jól kisodorható legyen. De nem akartam már több lisztet bele, ezért 2 folpack réteg között nyújtottam ki.
A szaggatás viszont nem ment szépen, mert ragadt. Így a tésztát a fóliáról átfordítottam a vékonyan belisztezett deszkára és szépen lehetett szaggatni.
A sütőben180 Cfokon, légkeverést alkalmazva, egyszerre 2 tepsivel sütöttem.Kihűlés után lekvárral összeragasztottam, tetejét porcukorba mártottam. De ez a cukrozás el is hagyható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése