2012. augusztus 13., hétfő

Szeder vagy málna szörp

Szeder vagy málna  szörp




Hozzávalók:

1 kg szeder vagy málna
1 l víz
1 kávéskanál Nabenzoát
1 kávéskanál borkősav

A szedret nagy befőttes üvegbe (5 l-s) összezúzzuk és felöntjük vízzel. Belekeverjük a Nabenzoátot és a borkősavat. Kisfedővel lefedjük és 2 napra napos helyre állítjuk.
Sűrű szitán  vagy vászon zacskón átcsepegtetjük.
1 liter léhez ízlés szerint 60-100 dkg cukrot rakunk. (én 60 dkg-t tettem) Többször megkevergetjük. Ha már teljesen elolvadt a cukor akkor kész, és üvegekbe merjük.

Nekem annyi szedrem volt, hogy egy adag szörp kb. 1,5 l lett. Ez el is fogyott hamar, nem maradt télire.
Málnából ugyan így készül a szörp. Abból is sajnos csak keveset tudtam készíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése