2013. május 23., csütörtök

Epres gyümölcstorta



Végre érik az igazi eper, így egy epres sütit hoztam. Igaz nem túl különleges, de gyorsan elkészíthető és gyorsan el is fogy...

Hozzávalók:

3 egész tojás
6 evőkanál cukor
7,5 evőkanál liszt
1.5 mokkáskanál sütőpor
4 evőkanál étolaj

1. - Mindent összekeverünk - a tojások fehérjét, sárgáját együtt keverjük.

    - Kikent, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.

    - Tányérra borítjuk.

2.  1 cs. vaníliás pudingport 1/2 l tejjel, 4 evőkanál cukorral megfőzünk. Egyből a tortára borítjuk.

A tortát billegtetve körbe szoktam forgatni, hogy a puding a széléig vonja be a tészta belső oldalát. Így a zselé még folyékony állapotában nem tud megszökni, elszivárogni.

3. Rárakjuk az epret.

4. A tortazselét a leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eperre.


1 megjegyzés: